Artikelen


[PHP] Wat is sneller?

10 februari 2012

Uit pure interesse kwam bij mij de vraag naar boven: wat is sneller? Het verdubbelen van getallen met behulp van integers, of via bitwise vermenigvuldiging. De resultaten zijn verrassend en niet zo eenduidig als ik dacht.

Lees meer »


Skype plugin telefoonnummer fix

14 oktober 2011

Het is een leuke feature dat de Skype browserplugin ervoor zorgt dat je direct telefoonnummers kunt bellen. In negen van de tien gevallen is het niet bruikbaar, maar het idee is mijns inziens alleraardigst. Waar men geen rekening mee heeft gehouden, is dat het een lay-out uit zijn verband kan trekken. Hierbij een fix.

Lees meer »


[Windows 8/DP] Opstarten met normaal startmenu

21 september 2011

Niet iedereen zit echt te wachten op het nieuwe startmenu van Windows 8 / Developer Preview. Daarom staat hieronder hoe je Windows 8 / DP kunt opstarten met het oude 'Windows 7' startmenu.

Lees meer »


[PHP5] Meta-tags ophalen met DomDocument

6 mei 2011

Er is een prima manier om meta-tags op te halen van een website: get_meta_tags(). Als dat alles is waar je naar op zoek bent, hoef je niet meer verder te kijken. In combinatie met data-mining of een spider is deze functie echter tergend traag en inefficiënt.

Lees meer »


[PHP5] MVC Design Pattern

5 mei 2011

In PHP en andere talen kun je werken met zogenaamde design patterns. Dat betekent eigenlijk zoveel als het opbouwen van je code aan de hand van conventies en een vaste structuur. In dit artikel tracht ik toe te lichten hoe MVC het beste in combinatie met PHP kan worden toegepast. Enige ervaring met object georiënteerd programmeren is wel gewenst.

Lees meer »


Debian server configureren

4 mei 2011

Zet binnen 5 minuten een volledige Debian configuratie op met behulp van de volgende code die je direct in de terminal kunt plakken. Bijvoorbeeld met behulp van PuTTY of door het over te typen.

Lees meer »


Permanent redirect met .htaccess

3 mei 2011

Als je een website verplaatst hebt van domeinnaam, of van bijvoorbeeld een subdomein naar een ander domein, moet je een redirect aanmaken. Je zou natuurlijk kunnen pielen met PHP, maar .htaccess heeft hier de makkelijkste oplossing. (Let op, deze methode is gebaseerd op Linux.)

Lees meer »

Twitter


 

Internet Marketing

Een zoekmachine bouwen #8 - PageRank, Zoeken, etc.
Geplaatst op 5 december 2019

Een zoekmachine bouwen #7 - Backlinks & Tabellen
Geplaatst op 22 juli 2018

Een zoekmachine bouwen #6 - Full page cache
Geplaatst op 13 juli 2018

Een zoekmachine bouwen #5 - Een stap verder
Geplaatst op 11 juli 2018

Auteur:

 

TimeTick producten
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software