Wie is Edwin Dijk?

Als jong mannetje had hij één droom: ondernemer worden. Op zijn zestiende kreeg hij zijn ouders zo gek dat dit werkelijkheid mocht worden, waardoor de wereld aan zijn voeten lag. Al snel bleek ondernemen hard werken, waardoor steeds meer duidelijk werd dat hij zelf aan de voeten van de wereld lag.

Wellicht was het beter om eerst ervaring op te doen in het veld, om daarna met hernieuwde kracht verder te kunnen. Zo gezegd, zo gedaan. Na een jaar als loonslaaf was de maat echter (goed) vol en begon hij zijn werkervaring te gebruiken voor het automatiseren van zaken die bij zijn oude werkgever niet bepaald vloeiend verliepen. In eerste instantie vanuit zijn bestaande bedrijf (Sitix Internet Services), maar later als apart product. Hieruit is een SAAS-softwarepakket ontstaan, genaamd TimeTick Time management software. In het kort: projectmanagement, urenregistratie en time management software voor alles tussen de ZZP'er en het middelgrote segment van het MKB.

Zo enkele maanden vóór de overgang van 19% naar 21% belasting toegevoegde wandaad, ontstond het idee van Paymentor. (In het open-source facturatiesysteem waar hij toentertijd nog mee stoeide, was zelfs btw-tarief met dubbel r geschreven, dus het vertrouwen in het kunnen van de ontwikkelaar was enigszins geschaad.) Weinig ondernemers zijn écht fan van administreren, dus besloot hij het wat makkelijker te maken. In eerste instantie voor zichzelf overigens, maar dat leek hem wel de beste leidraad.

Samen met een aantal partners werden deze online softwarepakketten uitgewerkt en in de markt geïnjecteerd. Sindsdien zijn het waardige concurrenten in de branche, die niet alleen de rol van pricefighters op zich nemen, maar ook een toonbeeld zijn van Hollandsche innovatie en kwaliteitswaarborging.

Ondertussen houdt Edwin zich vooral bezig met het ondersteunen van bedrijven in de (online) marketing en het binnenharken van nieuwe klanten. Termen als resultaatgerichte internet marketing doen hem gruwelen, want meestal komt het erop neer dat alleen de positie in Google belangrijk voor dit soort bedrijven is. Vanuit Sitix Internet Services worden dan ook diensten aangeboden om rendabele internet marketing campagnes op te starten: campagnes waar klanten mee gewonnen worden en centjes verdiend worden. Want zo hoort het.

Naast al deze bezigheden is Edwin ongeveer een jaartje ondernemersblogger geweest bij NUzakelijk. Prima leesvoer met een aardige amusementswaarde, maar geen taalkundige hoogstandjes. Wegens verschillen in mening over de inhoud van een ondernemersblog (uit betrouwbare bron: hij mocht alleen leuke verhaaltjes typen) was de samenwerking helaas spaak gelopen.

In zijn vrije tijd zit Edwin in Egypte op een kameel, scheurt hij in zijn opgefokte Chrysler door Luxemburg (hoe hard durft u?) en speelt hij de sterren van de hemel op zijn Fender® Stratocaster Swirl (Special Edition). Hij draagt zelden een stropdas, maar als hij een stropdas draagt, draagt hij een excentrieke knoop. Houdt van goede koffie, maar liefst wel met een schepje suiker. Trouwens, een goede Ierse whisky gaat er ook wel in.

Ook een kopje koffie, met of zonder suiker (of melk)? Of misschien een whisky'tje? Stuur hem even een e-mailtje.

Twitter


 

Internet Marketing

Een zoekmachine bouwen #8 - PageRank, Zoeken, etc.
Geplaatst op 5 december 2019

Een zoekmachine bouwen #7 - Backlinks & Tabellen
Geplaatst op 22 juli 2018

Een zoekmachine bouwen #6 - Full page cache
Geplaatst op 13 juli 2018

Een zoekmachine bouwen #5 - Een stap verder
Geplaatst op 11 juli 2018

Auteur:

 

TimeTick producten
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software